Glede og nd - hnd i hnd

Jeg skulle skrive en andakt om våren. Å sitte på trappa med kaffikoppen en stille morgen. Høre fuglesang, se blomstene komme. Påskeliljer i full blomst, de små perleblomstene, tulipaner, og plommetreet i blomst. Knoppene på kirsebærtreet som sprenger på. Våren – full av forventning, årstida da alt ligger foran. Ei tid for undring, for forventning, for glede. Undringen over hvor godt vi har det, hvor flott alt er skapt, over skapergleden som ligger bak alt. Det gir dybde til livet, det er ikke bare et «her og nå», det er ikke menneskeskapt, lovprisningen ligger nær: «Herre, vår herre, hvor herlig ditt navn er over hele jorden, du som har bredt ut din prakt over himmelen!» Videre skriver David: «Hva er da et menneske – at du husker på det, et menneskebarn – at du tar deg av det?» (Salme 8,2 og5)

Så brytes alt når verden kommer inn i stua gjennom Dagsrevyen. Jordskjelv i Nepal, tusenvis døde, mange flere som har mistet det lille de har. Hvordan kan vi leve med kontrasten? Hvordan henger dette sammen? Klarer vi å gå inn i våren med dobbelheten; glede oss over det skapte og dele nøden med den som lider? Og samtidig tro at vi blir husket. Er det det som er å være menneske?

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)