Konsert med SalmeKlang og ungdomskor

Publisert: 29. Oktober 2010 av Per Sverre
Lørdag 6. november blir det konsert med gruppen SalmeKlang i Tonstad kyrkje kl.20.00. Også Sirdal ungdomskor og Kefas ungdomskor fra Kvinesdal skal delta. Det er Syskenringen og Sirdal ungdomskor som er arrangør.

I år er Sirdal ungdomskor 10 år og i den anledning blir det også med noen de tidlegere medlemmene på konsertene. For begge ungdomskorene starter dagen lenge før konserttidspunktet. Allerede kl.13.00 skal de ha workshop sammen med SalmeKlang. Her skal de blant annet øve på tre sanger som de skal opptre med. Sirdal ungdomskor og Kefas ungdomskor har samarbeidet tett om forskjellige prosjekt i mange år. De skal også ha konsert i Kvinesdal kirke dagen etter, søndag 7. november kl. 17.00.
- Vi håper mange vil ta turen til Tonstad kyrkje denne kvelden, oppfordrer både Egil Netland, leder for Søskenringen, og korleder Per Sverre Kvinlaug.

SalmeKlang kombinerer folketoner fra hele Europa med norske religiøse tekster, og prøver å bygge bro mellom gammelt og nytt.
De har et håp om at deres nye arrangementer på disse tekstene/tonene skal gi dem nytt liv, og forhåpentligvis nye lyttere. De vil presentere musikken og budskapet sitt på en ærlig, uredd, åpen og inkluderende måte. Musikken er stemningsfull, melankolsk, mystisk og hviskende, men også kraftfull og lekende. Her kan man finne hvile, her kan man finne ro. SalmeKlang kom februar dette året ut med sitt selvtitulerte debutalbum. De mottar svært gode tilbakemeldinger fra konserter og fikk en flott anmeldelse i blant annet avisen Vårt Land.
I sommer har de vært på blant annet Skjærgårds M&M, sommerstevnet til IMF, Ungdommens kirkemøte, musikkverksted til Normisjon (ACTA) i Viken, og fremover står kirkekonserter og workshop med ungdomskor for tur. I oktober måned hadde de et spennende konsertsamarbeid med forfatter Gaute Heivoll i Finsland kyrkje. I november skal SalmeKlang blant annet opptre på FRONTLINE, en stor misjonskonferanse i regi av NLM Ung i Oslo. De skal også delta på åpningsmøtet til Kirkemøtet i Tønsberg.

Foto: Arild Danielsen.

SalmeKlang består av: Mari Klingen (vokalist), Knut Ingolf Brenna (gitarer), Per Erik Olsen (bass) og Jo-Martin Grosås Nordbø (trommer og perkusjon).
Lydmann: Rolf Gunnar Augland.